Hugo Hassellund

Cyclist from Sweden 🇸🇪

40/20 intervaller

Idag var det 40/20 intervaller på schemat. Denna typ av intervall går ut på att man kör hårt i 40 sekunder (som för min del idag låg på ca. 360-400watt) och sedan lugnt i 20 sekunder (ca. 100watt) innan man går på och kör hårt igen. Syftet med denna typ av intervall är att primärt förbättra syreupptagnings-förmågan.

Jag började med 5 minuters uppvärmning och började sedan mitt första set med 8st intervaller. Jag körde totalt 4st set med 8 intervaller i varje set innan jag avslutade med 5 minuters nedvarvning. Dock insåg jag i efterhand att andra setet blev 9 intervaller då jag tappade räkningen.

Nu blir det vila resten av kvällen för att ladda upp inför morgondagens styrkepass.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2020 Hugo Hassellund

Tema av Anders Norén

Hjälp oss förbättra din upplevelse på vår hemsida

Hjälp oss bli en bättre hemsida, det tar bara några sekunder.

Tryck på "Hjälp till" för att gå vidare