Vem är jag?

Hugo Hassellund är namnet jag lyssnar till. Men vem är jag egentligen? Hade du ställt mig den frågan fram tills oktober 2021 hade jag sagt att jag var en elitsatsande cykliskt men väldigt höga mål. Ställer du istället samma fråga idag så får du istället svaret att jag är en helt vanlig kille som studerar till fastighetsmäklare.

Jag är född och uppväxt i Kinna, en tätort utanför Göteborg. När jag var ung ville jag inte röra på mig mer än nödvändigt och fick jag välja själv satt jag inlåst på mitt stirrandes in i tv-skärmen, fullt fokuserande på tv-spelet. Det var inte förens i tonåren jag fick upp intresset för idrott och rörelse. Gokart var det som fick mig intresserad av att börja röra på mig. Detta intresset gick snabbt över till cyklingen som visade sig vara det jag skulle fastna för.

Jag var, och är nog fortfarande en kille som går in för det jag gör till 100%. Jag hade bestämt mig för att satsa på cyklingen, specifikt mountainbike. För att göra detta så bra som möjligt flyttade jag hemifrån vid 16 års ålder och började på cykel-gymnasiet i Huskvarna utanför Jönköping.

Till en början gick allt bra, men med tiden började både skador och sjukdomar sätta käppar i hjulen för min satsning. Detta gjorde att jag successivt tappade intresset för livet som elitidrottare även om jag under en lång period inte vågade erkänna det för mig själv. I takt med att intresset för cyklingen började dala så kom istället intresset för fastighetsförmedling upp.

När jag valde att avsluta min elitsatsning på cyklingen så var det just fastighetsförmedling jag bestämde mig för att fokusera på istället. Och det var just det som gjorde att jag numera titulerar mig som ”en helt vanlig kille som studerar till fastighetsmäklare”