Började i onsdags resan upp mot Borlänge, stannade och sov ett par timmar strax utanför Örebro och anlände sedan till Borlänge på torsdag morgon.

Väl framme packade vi upp och jag gav mig ut för att prova två av de tre olika banorna jag skulle tävla på och det kändes som att dom skulle passa mig bra, snabba banor och inte allt för tekniska.

På fredagen cyklade jag ner och testade prolog banan på förmiddagen. Det var en 1,9km lång bana mitt inne i centrum. Banan gick upp och ner för stora trappor, på gräs, trottoarer och bilväg.

På eftermiddagen var det dags för race på denna banan, vi startade med individuella starter och den som hade bäst tid på ett varv vann. Jag gjorde en halvdålig start men gasade på så bra jag kunde hela varvet, tyvärr räckte det inte så långt dock, när alla tider låg inne låg jag endast på en 37:e plats.

På lördagen var det dags för XCO lopp, jag hamnade i en start-crash men klarade mig rätt bra ut från den utan att tappa allt för mycket tid. Gasade på och körde om cyklist efter cyklist. Kände att jag hade riktigt bra kraft i benen dom två första varven men när jag gick ut på sista varvet så kände jag att jag började tappa kraft. Kom ändå i mål på hyfsad placering och hade tagit mig upp på en 23:e plats i totalen efter fredagens 37:e plats.

På söndagen skulle Borlänge-tours sista deltävling avgöras och det var XCC, tre snabba varv skulle avklaras. Kände direkt när starten gick att jag skulle vara stark under loppet. Fick bromsa in kraftigt i starten då en framför mig fick för sig att tvärnita i starten, men det var bara att ställa sig upp och öka för att komma i kapp. Efter första varvet hade jag kommit i kapp några cyklister och vi låg ihop nästan hela racet innan jag lyckades få en väldigt liten lucka upp för sista backen som gjorde att jag kunde spurta ifrån dom in i mål. Kom i mål på en 20:e plats och slutade på en 23:e plats i totalen vilket är det bästa jag kommit på en SWE-cup tävling trotts att det var ett internationellt startfält på denna tävlingen!

Nu laddar jag om för sommarlov och tävling i vid Kransmossen i Borås på lördag och söndag!