Ett speciellt år


2020 har minst sagt varit ett speciellt år. Tävlingspremiären blev förskjuten och säsongen därmed väldigt kort. För min del har det varit mycket strul i år vilket har lett till att mycket träning fallit bort pga. sjukdom och skada. Tyvärr är det inte ”bara” träning som fallit bort för min del i år. På grund av sjukdom kunde jag inte delta på de få tävlingar som blev av.

När jag kikar tillbaka till när säsongen egentligen skulle dragit igång körde jag en del träningstävlingar. De flesta av dessa gick väldigt bra vilket tyder på att jag fått en bra grund från förra vinterträningen. Den grunden ihop med att jag gjort det jag haft möjlighet till i träningsväg har gett bra resultat.

Jag har nyligen gjort fystester i form av ett Vo2MAX test där man mäter syreupptagningsförmågan samt ett padilla test där man får fram sina olika träningszooner i watt och puls.

I båda dessa tester hade jag gjort tydliga förbättringar och trots att mycket träning försvunnit så kunde vi se att jag ligger i fas med de testvärden min coach förra året satte upp att jag skulle ha i nu.

Inför testerna var jag väldigt nervös, jag trodde faktiskt att jag skulle prestera sämre än vad jag gjorde förra året med tanke på den förlorade träningsmängden. Det gläder mig att jag har gjort dessa förbättringar och med det tar jag med mig ett starkt pannben in mot vinterträningen för att se till att 2021 års säsong ska bli riktigt bra!

Ihop med min coach Anders Ljungberg har vi satt upp mål för 2021 års säsong. Det kommer krävas mycket för att nå dessa mål men jag vet att det är möjligt. Med professionell hjälp från Anders och hans övriga kolleger på Sanda idrotts-centrum har jag riktigt bra förutsättningar med att få ut maximalt av min vinterträning.

Sist men absolut inte minst vill jag passa på att påminna er alla om att vi har många timmar på dygnet utan solljus. Vi cyklister är väldigt utsatta på vägarna och lika viktigt som det är att bilisterna är uppmärksamma är det viktigt att vi gör oss väl synliga.

Förra veckan skedde en hemsk olycka mellan en cyklist och bilist. Olyckan är lätt framme och denna slutade tyvärr med att vi miste en godhjärtad man… Vi riktar våra tankar till Stefan och hans anhöriga och glöm inte ladda lamporna, jag vet att det är lätt att glömma.