Föreläsning med Linus Thörnblad


Livet på Cykelgymnasiet hör i Jönköping flyter på med både träning och andra aktiviteter. Igår var Linus Thörnblad här och föreläste om psykisk hälsa.

Linus var en otroligt duktig höjdhoppare när han var yngre men var tvungen att avbryta den tidigt på grund av psykisk ohälsa.

Han var riktigt bra på att prata och man fick snabbt förtroende för honom. Linus berättade om hans idrottsliga liv och hur det kunde svänga så snabbt samt vikten av att ta hjälp när man märker att något börjar gå i fel riktning istället för att gå in i ett ”tunnelseende” som Linus själv berättade att han hade gjort misstaget att hamnat i flera gånger.

Jag har tidigare aldrig reflekterat över psykisk ohälsa inom idrott, det talas inte alls mycket om det vad jag vet men efter föreläsningen med Linus så förstod jag hur viktigt det egentligen är, särskilt för oss unga som vill ha många år av idrottande kvar innan vi tillslut ska avsluta våra elit satsningar.

Om ni någon gång får möjligheten att gå på en av Linus föreläsningar så tycker jag absolut att ni ska göra det! Det är troligtvis den mest lärorika föreläsningen jag har varit på!