Som en del av er kanske märkte så var jag ej med på tävlingspremiären i lördags. Jag hade varit sjuk hela veckan och började tyvärr bli sämre. På lördag förmiddagen gjorde jag ett test för halsfluss, det var negativt och vi tänkte då att jag skulle vara frisk tills nästa helg så jag kan köra i Huskvarna och Hallby.

Under natten mellan lördagen och söndagen blev jag väldigt mycket sämre, på söndag förmiddag åkte vi in till sjukhuset igen. Denna gången tog dom ett test för Körtelfeber och detta provet visade tyvärr possetivt.

Körtelfeber är en sjukdom som vanligtvis håller i sig i 2-4 veckor, men vissa kan vara sjuka i ytterligare 1 månad. Jag har varit sjuk i ca. 1,5 vecka och hoppas verkligen att jag har den kortare varianten av sjukdomen så jag kan börja träna igen.

En bieffekt av sjukdomen är att mjälten och levern svullnar upp, dessa är svullna i två månader från dess att man blivit sjuk. När dessa organen är svullna så är det lätt att dom spräcks om det är för skakigt alternativt att man får en smäll i magen. Detta innebär tyvärr att det förmodligen inte blir någon tävlingssäsong alls för mig i år…

Jag får istället fokusera på att få en extra lång grundträning och försöka komma tillbaka stark till nästa år!