Inget tävlande


Det har varit lite dålig uppdatering här det senaste så tänkte att det var tid att berätta varför jag inte har setts till på tävlingsbanan det senaste.

För ett par veckor sedan blev jag sjuk vilket gjorde att hela min uppladdningsperiod inför SM inte blev av. Vi tog beslutet att inte åka upp till Östersund för att tävla då jag inte hade kunnat prestera.

Åkte istället ner till Varberg där jag skulle jobba och träna. På onsdagen den veckan var jag ute och cyklade själv, körde lite under tävlingsfart på Varbergs XCO bana, när jag rullade igenom första varvet funderade jag på om det var möjligt att hoppa över en bro som var byggd som ett platå hopp då jag skulle få mer fart ut från bron på det sättet, bestämde mig för att testa nästa varv. Testa gjorde jag, men jag gjorde ett kasst hopp och kraschade (jag vet dock vad jag gjorde för fel och jag hoppade tillräckligt långt, så jag vet att det går och kommer absolut testa det igen)

Efter ca. 5 minuter började jag känna kraftig smärta i axeln samt att jag blev yr, såg att hjälmen var spräckt och tänkte att det var bäst att gå in till akuten då det låg precis jämte. Efter en hekroppsröntgen och massa prover kunde dom konstatera att inget var brytet och att det bara var att fortsätta som vanligt. (kommer dock troligtvis känna av smärta i axeln resten av året)

Efter ett bra tag utan tävlande var jag riktigt taggad på att få tävla och det var dags för Cykel-vasan som för mig är en av de viktigare tävlingarna på säsongen. Åkte upp i torsdags och kände då på kvällen att jag inte var helt 100. bestämde mig för att köra lite intervaller på fredagen för att se hur kroppen skulle reagera. Kände redan efter första 20-sec intervallen att det inte skulle bli något race och fick istället agera kameraman.

Min nästa tävling är ungdoms-EM 19-24:e augusti i Pila Italien vilket jag verkligen hoppas att jag är friskt till!