Hugo Hassellund

Cyclist from Sweden 🇸🇪

My Bikes

Scott spark 900 rc wc axs

Det här är min tävlingscykel för säsongen 2020. Det är en heldämpad cykel från Scott med elektriska växlar, men detta är långt ifrån en orginal-cykel. Hjulen som sitter på kommer från tune, styret från bikeahead och styrstammen från MCFK. Dessa komponenter sänker vikten på denna raketen ordentligt. Det sitter även ett wattparti från quarq på, detta ser till att jag kan mäta min effekt på bästa sätt.

Det som är absolut häftigast med denna cykeln måste vara min elektriska dropper-post från rockshox. Då reglaget till sadelstolpen inte passar bra på denna cykeln så har vi kopplat ihop sadelstolpen med en E-tap knapp, en rund liten knapp som egentligen är till för landsvägsväxlar. Knappen är kopplad till en blip-box som också är till för landsvägsväxlar, därefter är det kopplat trådlöst till sadelstolpen. Denna komplicerade lösningen gör att jag väldigt enkelt utan att ens flytta ett enda finger kan både höja och sänka sadelstolpen genom att bara trycka in mitt vänstra långfinger.

Lapierre Xelius SL 500

Det här är min landsvägscykel som jag mestadels tränar på men den har även gått någon tävling som t.ex Öresjön-runt. Under sommaren avverkas många av distanspassen på denna!

Lapierre CX carbon 600

Det här är min cykel-cross som jag kommer att använda som vinter-cykel med skärmar och lampor på, men den kommer även att rulla några CX tävlingar under vintern!

© 2020 Hugo Hassellund

Tema av Anders Norén

Hjälp oss förbättra din upplevelse på vår hemsida

Hjälp oss bli en bättre hemsida, det tar bara några sekunder.

Tryck på "Hjälp till" för att gå vidare