Nytt projekt


Bild från förra årets träningsläger i Fuengirola, Spanien

Det har snart gått en vecka sedan sportlovet och träningstimmarna fortsätter rulla in. Under lovet planerade jag träningen själv men min Coach Anders gav ut en utmaning med 9 pass som skulle genomföras under lovet.

Egentligen skulle vi på Sanda mountainbike varit på träningsläger i Spanien under lovet men det nuvarande Corona läget tillät ej det. Istället trotsade vi kylan och genomförde alla pass i ett kyligare Sverige. Planen var att genomföra alla pass ihop med Hugo Sandin. Vi planerade när alla pass skulle köras så att det passade båda. Till en början kunde vi hålla oss till detta men efter några dagar blev jag förkyld i två dygn. Detta gjorde att jag fick sjustera träningsplaneringen och vi kunde inte längre köra alla pass ihop.

När jag blev frisk fortsatte jag att mosa på, några dagar ensam och några dagar ihop med Sandin. Sista dagen stod det 20-minuters FTP test på bådas schema. jag var både taggad och nervös. 20 minuter är riktigt lång tid när man stirrar in i en vägg samtidigt som man kör så hårt man kan. När testet var klart var jag helt död, men också väldigt nöjd då resultatet blev strax över det jag hade satt upp som mål.

För att lyckas genomföra alla passen så hade jag ett styrkepass kvar efter testet. Det var bara att gå hem och ladda om inför ett explosivt eftermiddagspass som även det gick väldigt bra.

Veckan som har gått nu har varit lugnare vilket har gett tid för andra projekt. Jag har nu lanserat en podcast ihop med en cyklist vid namn Gustav Thorén. klicka här för att lyssna på den. Podden har även ett Instagram konto vid namn ”Detrullarpa_podcast” som ni kan följa för att få lite behind the scenes!

Ha det fint och håll avstånd!