Träningstävling Borås


17:30 rullade vi in på parkeringen vid Borås GIF igår. Bytte skor och tog snabbt på mig en hjälm för att sedan rulla ut på ett test varv av banan.

Efter att ha kört ett lugnt varv på banan var det dags för alla under 14 år att starta. Hejade på dom en stund innan det tillslut var dags för mig att värma upp.

Under första rycket på uppvärmningen kändes det inte riktigt helt 100 men lite längre in i uppvärmningen kände jag att det kommer gå bra idag!

Vi ställde upp oss och efter en dryg minut med spänning gick starten. Jag fick till starten riktigt bra vilket gjorde att jag kom in på stigen med bra flyt när det smalnade av.

De snabba elit åkarna försvann väldigt fort men jag tyckte jag hade riktigt bra tryck i benen. Jagade Fredrik funk ett tag och efter en stund kom två cyklister från Kvänum och en från Falun ikapp. Vi körde tight ihop och det var riktigt rolig racing!

Jag märkte själv att det gick otroligt fort men jag kände inga antydningar på att jag gick ut för hårt. Men efter 1,5 varv började krafterna dala ordentligt. Förmodligen var det adrenalinet i kroppen som gjorde att jag inte tänkte på att jag körde för fort.

Hade inget annat val än att sänka farten, men körde fortfarande så hårt jag kunde. Mot Slutet kom även Tobias Evertsson ikapp. Efter att ha grävt djupt ner i pannbenet lyckades jag köra med Tobias hela vägen in i mål!

Väl i mål var jag helt slut och det kändes som jag skulle ramla ihop när som helst.

Trots att jag gick ut för hårt så tyckte jag det gick bättre än förväntat. Känner att formen kommer tillbaka mer och mer för varje dag sedan jag blivit frisk.

Tackar Jonas Åberg för grymt arrangemang!

Idag blir det några timmars lätt rullande innan det är dags för träningstävling på Övre Högshult på Lördag!