Träningstävling i Örby


Rullade mot Örby vid 9 i morse och det var dags för träningstävling. Efter att ha rullat några varv på banan och kollat på när knattarna gasat på så var det dags för start.

Vi blev indelade i två grupper för att minska skaderisken, min grupp startade först och den andra en dryg minut efteråt. Det blev en snabb start, jag och William Högberg fick genast en lucka och då var det bara att mata på. De två första varven låg vi helt ensamma, men efter det började vi varva en del cyklister.

När vi gick ut på femte och sista varvet visste varken jag eller William om det var sista varvet eller ytterligare ett varv kvar. Jag tog ledningen tidigt på första varvet men lyckades inte hålla det hela vägen in i mål, William gjorde en riktigt snygg omkörning i en kurva i slutet på sista varvet. Jag gick i mål som 2:a i min startgrupp och 3:a totalt bakom Albin Rimås och William Högberg.

Även om dagens ”race” bara var träning så var det riktigt kul att få kräma ut kraften ur benen och fightas mot kompisarna. Mer träningstävlingar kommer det bli innan säsongen drar igång på riktigt, när det blir är det ingen som har en aning om.