Säsongsstart i Varberg


Helgen tillbringades i Varberg, jag testade banan i lördags och söndags. Igår var det race, jag var lite nervös då det var första tävlingen för i år men när jag väl gick in i startfållan så försvann nervositeten och ersattes med tävlingshornen.

Då det var lottad startordning startade jag som 27:a och när starten gick så var jag snabbt iväg och jag fick ett bra flyt med omkörningarna, det dröjde inte lång tid innan jag var uppe på en 12:e platts. Jag fortsatte att gasa på och under andra varvet började jag bli omkörd, jag hängde i så bra jag kunde men när jag gick ut på tredje varvet så var jag riktigt trött. När jag hade ca 2km kvar till mål blev jag omkörd av en kille och insåg att det var en till precis bakom mig. Jag bröjade redan då planera hur jag skulle lägga upp det för att ta mig in i mål före dom då dom verkade piggare i benen. Jag gjorde en taktisk omkörning precis innan sista backen på varvet och sedan körde jag så snabbt jag kunde hela vägen in i mål. Jag lyckades hålla dom bakom mig med 4 sekunder när jag passerade mållinjen. Jag kom i mål som 20:e vilket jag inte är helt nöjd med men jag tyckte ändå att jag cyklade rätt bra.

På torsdag åker jag upp mot Säter där jag kör årets första Swe-Cup deltävling för året på Lördag!


Ett svar till “Säsongsstart i Varberg”