Idag var det dags för veckans tredje och sista träningstävling, och inte vart som helst utan på Övre Högshult! en bana som är värt att besöka för ALLA cyklister!

Rattade upp mot Högshult och var framme strax innan 10. Rullade ett varv med ett gäng som aldrig kört på banan tidigare. Efter att vi rullat ett varv började värmen komma, så det var bara att sätta sig i skuggan en stund.

10:30 var det dags för mig att börja Värma upp, då det blivit riktigt hårt de senaste dagarna så blev det en rätt kort uppvärmning. Halvvägs in på uppvärmningen klämde jag i mig en Liquid Carbo + från Wattnordic

Försökte hålla mig i skuggan så länge som möjligt innan start men 10:55 var det dags att rulla ner till start.

11:00 gick starten och jag fick till en riktig pangstart! Då jag ofta bränner mig för hårt i början av racen hade jag innan start bestämt mig att jag inte skulle ligga först under första varvet så jag gick in på stigen precis bakom David Eriksson. Tror jag höll hans hjul en bit in på andra varvet innan jag gick om en kort stund. Efter någon minut var dock David längst fram igen.

Under resterande del av varvet hände det inte så mycket i tätklungan utan alla 5 var rätt passiva. När vi gick in på tredje varvet började det dock hända grejer, nu hade vi passerat halva tävlingstiden.

Tobias Evertsson och Jonas Wing körde om mig och Noel Olsson. Höll Jonas hjul en stund men efter ett tag tappade både jag och Noel. Körde allt jag hade och tillslut var jag ikapp igen.

Tobias och David turades om att ligga först och vi gick tillslut in på fjärde och sista varvet. Nu var det riktigt varmt och tempot började trissas upp. Med ett halvt varv kvar höjdes tempot ännu mer och jag klarade tyvärr inte av att hänga med. Körde på alla krafter jag hade i hopp om att dom andra inte skulle orka hålla uppe tempot hela vägen till mål.

Lyckades inte komma ikapp, en kort stund efter Tobias, David och Jonas rullade jag in i mål. Helt slut och otroligt varm var det bara att lägga sig i skuggan. Efter att ha hämtat andan blev det lite gött snack innan det var dags att rulla ut benen för att se till att jag orkar med söndagens pass också.

Åkte sedan hem, duschade och slängde i mig lite mat innan det var dags att packa väskorna för att åter igen bege sig till Jönköping. Hur länge jag stannar i Jönköping den här gången har jag ingen aning om.

Imorgon (söndag) blir det distans och styrka innan det är dags för träningstävling på Stensholm på måndag igen! Fullt ös!

Sist men inte minst vill jag säga tack till Tobias Evertsson som tar sig tiden att hålla ordning på en bana i världsklass i Kinna området!

3 svar på ”Träningstävling Övre Högshult”

  1. Gött Hugo!
    Bara att kötta på. Snart kommer gubbarna att vika ned sig o aldrig mer komma ikapp.
    Trevliga rapporter, väntan är olidlig tills nästa race.

Kommentarer är stängda.