Träningstävling Stensholm


Den efterlängtade tävlingspremiären börjar närma sig, det innebär jag nu går in mot tävlingsförberedande träning. Igår kickstartade jag denna träningsperioden med en träningstävling på Stensholm, ett område strax utanför Jönköping.

Efter en kort samling och lite uppvärmning var det dags för start, jag fick till en riktigt bra start men tappade sedan några meter innan vi kom upp på toppen av startbacken. Körde bra och det dröjde inte länge innan jag var ikapp igen. Låg och körde med Gustav Thorén och Albin Rimås innan jag tyvärr tappade igen. Det var bara att lägga i en extra växel och stänga av tankarna på mjölksyran i benen. Det blev ett långt jagade men efter 1,5 varv var jag ikapp och till o med om.

Tempot sänktes lite grann när det smalnade av men så fort det blev bredare höjdes tempot. Det avgörande valet gjordes av en av cyklisterna bakom mig som tog vad jag skulle kalla en genväg, funderar fortfarande på om det var ok att köra där eller inte (men det var ju bara träning) Detta resulterade i att han fick ett par meters försprång och stack direkt. Jag försökte hänga med men krafterna räckte tyvärr inte till för ett sådant oförberett ryck. Vid toppen av nästkommande backe blev jag tyvärr omkörd av en till cyklist. Denna position höll jag sedan hela vägen in till mål. Väl i mål var jag nöjd över min prestation, hade bättre tryck än vad jag räknat med för dagen!

Efter målgång var det lite gött snack innan jag rullade ner till min lägenhet för lite käk och dusch. Efter att ha fått lite mat i magen och tagit på sig rena kläder så satte jag mig i bilen för att rulla ”hem” till Kinna. Här kommer jag vara fram tills helgen då det på torsdag är träningstävling i Borås och på lördag är det träningstävling i Skephult!

Nu ska jag ge mig ut på ett lugnt distanspass för att rulla ut benen från gårdagens syra!


2 svar till “Träningstävling Stensholm”

  1. Gött att komma igång igen med tävlandet om dock bara träningspass. Lycka till framöver
    ?

  2. Kul för oss åskådare att få se lite cykelglädje igen ?
    Fina omgivningar med gigantiska blåbär o gott om mygg ?