För ett tag sen var jag i Pila, Italien där jag körde ungdoms EM i mountainbike.

Pila är en bergsby som ligger på ungefär 1800 höjdmeter, för att kunna bekanta mig lite med höjden innan det var dags för tävling så bestämde vi oss för att vara på plats nästa en vecka innan första starten. Under de dagarna la jag mycket tid på att testa banorna men även på att snabbt försöka komma i en hyfsad form igen då jag fortfarande var sjuk när resan från Sverige började.

Första tävlingen var en prolog som tog ca. 2 minuter att köra. Med en så kort tävlingstid är det viktigt att man inte gör några misstag då varenda tusendels sekund spelar roll. Jag hade oturen att starta bland de sista och då vi var över 200 cyklister som skulle köra prologen så han vädret gå från bra förhållanden till regn och dåliga förhållanden vilket gjorde att jag inte fick så bra resultat.

Nästa tävling var en lagstafett där jag körde ihop med Ida Pettersson och Emil Kumlin. Jag körde första sträckan, i starten körde någon på min bakväxel vilket gjorde att cykeln inte växlade som den skulle. Jag tappade kedjan två gånger då inte växlarna funkade. Tillslut gick även kedjan av då det blev för mycket tryck på pedalerna vilket gjorde att jag fick springa in i mål vilket gjorde att mina lagkamrater inte fick de bästa förutsättningarna för att göra en bra sträcka men dom lyckades köra rätt bra ändå!

Efter att ha bytt ut den trasiga bakväxeln var jag redo för sista dagen och det stora XCO loppet. Jag startade väldigt långt bak då jag inte fick så bra resultat de tidigare dagarna men jag löste det rätt bra ändå. Disponerade krafterna väl och körde riktigt snabbt i de tekniska partierna som vanligtvis brukar vara där jag har svårt för att köra fort. Då jag fick stå stilla väldigt mycket första varvet då det blev kaos när vi gick från grusväg till smala stigar blev jag och väldigt många andra tyvärr avplockade på andra varvet. Det var riktigt synd då jag kände att jag hade en riktigt bra dag trotts att jag spydde 40 minuter innan start.

Ungdoms EM är den roligaste och mest lärorika tävling jag någonsin varit med om och jag kommer absolut tävla mer utan för Sverige! rekommenderar det starkt!

Ett svar på ”Ungdoms EM 2019”

Kommentarer är stängda.