tester hos Aktivitus i Göteborg


Tog ledigt från skolan idag för att åka till ner till Aktivitus i Göteborg för att se vad vinterträningen har gjort för resultat.

Jag började med ett laktat test där man mäter sin mjölksyra tröskel. Detta test går ut på att man ökar motståndet med 40 watt var tredje minut. Innan varje ökning tar man ett blodprov för at mäta hur mycket mjölksyra det finns i blodet. När värdet för mjölksyra inte höjs i blodet längre så är man färdig. Min mjölksyratröskel hamnade på 300 watt vilket är riktigt bra då den låg på 280 watt för 16 veckor sedan.

Efter laktat testet så var det lite återhämtning innan jag körde ett vo2Max test. Detta testet går ut på att man har en mask på sig som mäter hur mycket syre man kan ta upp. Man ökar motståndet med 20 watt varje minut och kör tills man inte orkar längre. Mitt vo2Max landade på 5000ml syre/min vilket är en höjning med över 200ml syre/min än vad jag hade för 16 veckor sedan.

Det sista testet jag körde var ett så kallat wingate test som innebär att man kör allt man har under 30 sekunder. Jag fick en medelkraft på ca. 742 watt vilket innebär en sänkning på ca 30 watt, men med tanke på att jag nästan inte haft någon explosiv träning alls under vintern så är detta inget dåligt.

Jag är riktigt nöjd med mina resultat och nu går jag snart på mitt nya träningsprogram som Richard Larsén fortsätter att rodda i.


5 svar till “tester hos Aktivitus i Göteborg”